Skygga katter

Skygga katter


Det är naturligtvis enklast att ta en fullt tam och social katt, man måste inte ha stor kattvana man måste bara vara beredd att ge den den tid som behövs så kan vem som helst ta hand om en skygg katt. Man måste bara vilja arbeta för att få den kärlek som katten ger en. Man får så oerhört mycket tillbaka när katten sakta, men säkert, börjar visa tilltro och tillgivenhet – inget är mer hjärtevärmande!


Man måste dock ha massor av tålamod och inte ge upp eftersom det kan ta lång tid - ibland mer än ett år! – innan kissen känner sig trygg nog att lita på en tvåbening.


Ni måste också vara medveten om att det för många katter speciellt för de skyggare individerna, det är en enorm omställning att hamna i det som är främmande. Så en ny miljön kan vara jätte skrämmande.


​Under processen får man räkna med att bli utfräst titt som tätt, att det kan hända olyckor vad gäller lådbestyren, att bli betraktad med stor misstänksamhet och få blickar som säger: "Kom inte närmare, för då...." Men,  när den dagen då missen till slut går med på att bli klappad, upplyft, eller hoppar upp i ert knä, då vet ni att det har varit värt det och ni har förtjänat tilliten som ges!