LEO
Närbild Leo
Leo jul
Som kattunge Leo
Rosett Leo
20220215_201540

Leo 4 år

Leo är en så fin, lättskött, gosig och lugn kisse. Född 20170825. Vi måste tyvärr hitta ett nytt hem till vår bästa och vackraste Leo pga allergi i familjen.

Han är fullt vaccinerad, chippad och kastrerad.

Semilång päls ljust röd/aprikos och vit underpäls, otroligt lättskött, får aldrig tovor, behöver sällan borstas och tvättar sig noga själv.

Leo gillar att kunna gå ut och in, så ett krav är att han ska bo i hus, kunna gå ut och vara ute, gärna nära skog och mark. Han brukar komma efter en stund om man ropar Leo-leo eller visslar lite. Ute nästan jämt på sommaren men på vintern mer sällan. Kommer gärna in på natten och sover.

Går på låda med klumpbildande sand och sköter det väldigt snyggt. På sommaren görs behoven ute.

Han gillar att ligga i knät på dem han känner och bli gosad med och kliad under hakan och runt huvudet, ligger gärna och sover i fotänden av sängen på natten och vill bli kliad på morgonen en stund.

Visar sin tillgivenhet genom att stryka mig mot benen och vibrera med sin fina yviga svans! Pratar/jamar med oss när han vill ha kontakt och visa att han vill ha mat eller vatten ex.

Leo tycker om att busa med bollar, små tygmöss, piprensare och springa i en tygtunnel och leka. Gillar när någon leker med sig men kan syssselsätta sig själv bra. Ute springer Leo och jagar/spanar på flugor, fjärilar och möss. Han är en bra råttjägare! Kan få ett busryck på kvällen men sover ofta hela natten. Sover mycket då han är inne på dagen också. Kan lämnas själv under dagen, men vill ha sällskap, så helst inte mer än några timmar.

Använder sitt klösträd ofta, och klöser inte på väggar eller möbler, vilket är jättebra.

Alla hans saker följer med honom; kattlådor, klösträd, leksaker, päls-tillbehör, klotång, bil-bur m.m.

Han är inte så van småbarn och andra husdjur. Vi ser gärna att han kommer till ett kärleksfullt hem ute på landet, gärna med människor som är ofta hemmavid på dagarna, utan småbarn och andra katter/hundar.

 

Kontaktuppgifter ägare: Monica Sköld, Larssons gränd 29, Piteå.

Mobilnr: 0738003473.  Mejl: monicaskold@outlook.com

LEO