3 katter

Snutte, Tussis och Morrgan söker nya hem, tillsammans eller för sig.


Har funnits allergi i familjen i åtminstone 9 år och har vid flertalet tillfällen försökt bli av med dom pga detta men utan att lyckas men nu är det sista chansen för dessa katter eftersom situationen är ohållbar.


En katthona och en katthane som är 14 år gamla och syskon. Dessa skulle behöva komma till olika hem eftersom dom inte drar jämnt på senare år och det är en maktkamp om revir. Båda katterna behöver få vara ute när dom fått felbeteende sen dom blev tvingade att bli innekatter.


Snutte (hane) är mer som en hund och gillar att bli klappas (vilket han inte blir här pga allergi) och slickas. Väldigt social katt med vana av både hundar och barn och upplever att han är barnkär. Tyvärr biter han på kablar så man får se till att hålla sånt ur vägen för han. Han är 14 år.


Tussis (hona) är också väldigt social och sover mest. Hon har dock utvecklat ett beteende att hon bajsar utanför kattlådan (inte kissar) men jag tror och hoppas att detta beteende försvinner om hon får vara ute och ensam utan andra katter. Hon är också 14 år gammal och van barn och hund. Jagar gärna råttor om hon får vara ute.


Morrgan är sonen till Tussis och är 10 år gammal. Han försvann tyvärr för ett antal år sedan i några veckor och vi fick hjälp av kattakuten att fånga in han i en bur när han mer eller mindre hade blivit förvildad. Även han mår bäst av att vara ute och har tyvärr utvecklat ett beteende att kissa i sängar om han inte får vara ute. Han är dock extremt skygg fortfarande och behöver komma till ett hem där det är lugnt och någon tar sig tid med honom. Inga barn eller hundar med andra ord, som vi har nu. Han förlorade en massa tänder tiden han var försvunnen så något hände helt klart honom då men vi vet inte vad. Har dock haft inne han hos veterinär efter det och dom upptäckte inga fel på honom.


Alla tre är kastrerade.


Tips och råd hur jag ska hantera katterna undanbedes när jag har provat allt som går och lite till. Det är troligtvis innemiljön som gör att dom beter sig på detta sätt och därför behöver dom komma till ett hem där dom får vara ute.


Finns det inget intresse för att ta dom så söker jag eventuella fodervärdar också. Deras liv just nu är inget rättvist liv mot dom när dom helt klart mår dåligt av att vara inne och det börjar vara extremt jobbigt att köpa nya madrasser i sängar och ta upp bajs från golvet dagligen så tyvärr blir man inte så välvilligt inställda till dom som man borde vara..


SMSa eller maila vid intresse eller frågor:

Mail: fiesmejl@gmail.com

Sms: 0738211152

Tussis (bild 1) och Snutte (Bild 2)

Morrgan


Föreningen Kattakuten i Norrbotten  •   Org.nr: 802434-2340  •   info@kattinorr.se   •   Plusgirokonto: 30 06 54-1    •   Swishnr: 12 33 38 48 72